Myllyn Parhaalta on tullut jo jonkun aikaa sitten pestopastaa. Pakkohan sitä oli sitten lähteä testaamaan sunnuntain kunniaksi.

4 isoa herkkusientä

4 valkosipulinkynttä

pala suippopaprikaa

teelusikallinen kapriksia

herbes de provencale-yrttimaustetta, pippuria, vähän chilijauhetta, ripaus suolaa

n. 100 g juustoraastetta

purkki Alpron kevytsoijakermaa

Pilko herkkusienet ja paprikat, raasta tai hienonna valkosipulit.

Silputtua sientä...

Laita pestopastat kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Laita pannulle loraus öljyä, ja sen lämmettyä herkkusienet ja valkosipulit miedolle lämmölle paistumaan. Lisää hetken paistelemisen jälkeen paprikat ja kaprikset, sekä mausteet.

Pannulla odotellaan jo mausteita...

Lisää pari minuuttia ennen pastan kypsymistä ruokakerma. Kiehauta.

Valuta kypsä pasta lävikössä, ja kaada se pannulle. Lisää juustoraastetta.

Ruoasta saa hyvin erimakuista juustolaatuja vaihtelemalla. Käytin tällä kertaa ihan perus-Arkijuustoa tähän, kun sitä nyt sattui kaapissa olemaan. Makua tulee takuulla vielä enemmän esim. punaleima-emmentalilla, ja Aurajuustolla jo koko ruoan luonne takuulla muuttuu ihan eri suuntaan. Jos haluaa oikaista maustamisen suhteen, niin lisää ruokaan vain pippuria ja suolaa, ja korvaa juuston maustetulla tuorejuustolla.

Mutta siis, sekoittele pannulla miedolla lämmöllä niin kauan, että juusto sulaa. Ja eikun tarjolle.

Tarjoa esim. raikkaan vihersalaatin ja hyvän leivän kera.

Tämä ruoka valmistuu todella nopeasti, eli sopii hyvin myös kiireiseen arkipäivään makunystyröitä hieromaan.