Äitee tuli kyläilemään, ja pitihän sitä sitten kahvin kanssa muffinssit tehdä, ettei tarvi pelkkää kahvia juoda.

Kaapissa sattui olemaan suklaata, sekä tummaa että valkoista, ja sokeria ja soijajauhoakin sattui olemaan juuri sen verran kuin näihin tarvitsi, joten lopputuloksena suussasulavan ihanat ja pehmeät muhvinssit.

Tämä on aika reilu ohje, tällä tulee varmaan 16 muffinssii

5 rkl soijajauhoja+10 rkl vettä

1 dl sokeria

3½ sl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

½ dl öljyä

1 dl soijamaitoa

130 g tummaa suklaata

1 dl soijakermaa

jokaiseen muffinssiin yksi pala valkosuklaata

Sulata tumma suklaa vesihauteessa soijakermaan. Jätä jäähtymään kun suklaa on sulanut.

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.

Vatkaa soijajauhoja+vettä sen verran että vaahtoaa, lisää sokeri. Vatkaa viitisen minuuttia. Lisää öljy ja soijamaito. Sekoita mukaan kuivat aineet nopeasti, ja lisää sulatettu suklaa. Sekoita nopeasti, että taikina ei lyssähdä.

Jaa taikina muffinssivuokiin, ensin puolet taikinasta jokaisen vuoan pohjalle, lisää pala valkosuklaata, ja loppu taikina valkosuklaiden päälle.

Paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Mullahan ei ole kuin yksi muffinssipelti, eli taikinaa jäi yli. No problemo, eikun tuollainen Teema-kippo rasvataan, ja taikina sinne.

Tätä paistoin 200 asteessa 20 minuuttia.

Pikkumuffinssit:

Jättimuffinssi:

Jättimuffinssin pistin pakkaseen, seuraava vieras saa syödäkseen siitä tehdyn kakun. Ajattelin täyttää hillolla ja kermalla ja koristella cupcake-tyyliin. Eikun vaan seuraavaa onnekasta vierasta odotellessa... Jättimuffinssissa ei ole valkosuklaata muuten sisällä...

Niin, nämä oli kyllä yksiä parhaimmista muffinsseista ikinä, tuntui että muffinssi kirjaimellisesti sulaa suussa, ja nämä olivat aivan unelmanpehmeitä. Todella hyvää, ja valmistuu nopeasti. Toivottavasti maistui mammallekin :)