Tästä lettutaikinasta tykkää vegaani, maitoallergikko, kananmuna-allergikko, sokerinkarttaja... No soija-allergikko ei ehkä diggaa, mut muille takuulla maistuu, ja on hyvää!!

Plätytaikinaan tulee:

4 rkl soijajauhoa+8 rkl vettä

4 dl soijamaitoa

2 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 rkl öljyä

Vatkaa käsin soijajauhoja+vettä hetkonen, lisää soijamaito, ja koko ajan vispaten vehnäjauhot, suola ja öljy. Anna taikinan turvota hetki.

Käyttötavasta riippuen voit käyttää joko makeuttamatonta soijamaitoa, kuten itse tein tälläkertaa, tai jos haluat makeita lettuja, niin Alpron vaniljanmakuinen soijamaito on oikea valinta. Sokeria ei tarvitse edes erikseen lisätä! Siis jos ei halua, voi lisätä jos vaikka sattuu tykkäämään ällömakeasta.

Tähän väliin IKEA-hehkutus. Ostin Ikean 365-sarjan paistinpannun. Pannu joutui nyt heti ensimmäisellä käyttökerralla tulikokeeseen-->letunpaistoon. Pannu toimi kuin unelma, ei mitään merkkiä edes ensimmäisen letun kiinnijäämisestä. Perfect!

Eka lettu paistuu Ikean pannulla, ja hyvin tuntuisi paistuvan. Rasvaakaan tuo pannu ei vaadi kuin pikkunokareen.

Joo eli takas asiaan. Tein makeuttamatonta lettutaikinaa, koska se jo vain onkin kätevää: samalla taikinalla saadaan pääruoka ja jälkiruoka! Eli pääruoaksi Pariisintutut crepêt juustotäytteellä. Vegaaniseen versioon voi väliin laittaa esimerkiksi maustettua soijatuorejuustoa. Onhan tämä vähän oma sovellus, mutta siis ihan älyttömän hyvää.

Eli paista letun toinen puoli normaalisti, käännä lettu, lisää juustoraastetta tai soijatuorejuustoa:

Paista kunnes toinen puoli on kullanruskeankeltainen, ja taita lettu keskeltä. Anna vielä odotella hetko pannulla, että juusto sulaa, ja TADAAAA: Sinulla on CREPÊ:

Vielä ällörasvainen kuva, juustoa välissä, rasvaa lautasella, just hyvää!

Ja jälkiruoaksi paistellaan lettuja joko crepên tapaan, mutta laitetaan täytteeksi esim. banaania ja nutellaa.

Tai sitten paistellaan kuin normaalit letut, ja nautitaan hillon kera:

Mihin ton kuvan värit katos?

Mutta enihau, IKEA-hehkutus nro 2. Makean letun päällä on Ikean Luomu Vattu-Mustikka-Hilloa. Se vasta herkkua on, enemmän marjaa, vähemmän sokeria. Siinä jää jotkut Dronningholmin sis.18 % marjaa-hillot kakkoseksi.

Omat hillothan ne ois parhaita, mut mul ei oo nyt kun omenaa ja mustaherukkaa, niin piti ostaa valmista, kun halusin makeaa ja marjaisaa. NAM. Menkää Ikeaan ostamaan lettupannunne niin saatte hillotkin samalla kätevästi mukaan.

 Jos haluat perinteisempää lettutaikinaa, ja vegaanisuus ei ole pakollista, niin esimerkiksi täältä löytyy hyvänkuuloinen lettutaikina (klik klik).