Näillä lähtee kyllä vaativinkin makeannälkä! Tavoistani poiketen tein melkoisen sokerisen taikinan (mikä lie mielenhäiriö?). Nesteeksi ei ollut kuin vettä, mutta mikään ei takuulla estä käyttämästä soijakermaa tai maitoa sen tilalla, tulee varmasti aina vaan parempaa. Alunperin innostuksen sain näihin muffineihin keittiöstä löytyneistä vajaista suklaalevyistä, pitäähän nekin hyötykäyttää...

Noin 14 muffinia

4 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

3 rkl kaakaojuomajauhetta (jos käytät leivontakaakaota, pistä vähän vähemmän)

--------

n. 70 g suklaata (itselläni oli maito- ja tummaa suklaata sekaisin, vegaanista luonnollisestikin saa kun käyttää vain tummaa maidotonta suklaata)

-------

50 g sulatettua margariinia (Sinistä Keijua)

1 ½ dl vettä/soijamaitoa tms nestettä

-------

4 rkl soijajauhoja+8 rkl vettä

2 dl sokeria

-------

1 tl kvittenihilloa/muffini (muukin hillo käy!)

 

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Rouhi suklaa terävällä veitsellä.

Sulata margariini, ja anna jäähtyä.

Vatkaa hetki soijajauhoa+vettä ja sokeria. Sekoita neste margariiniin, lisää soijavesisokeri-seokseen ja sekoita. Lisää kuivat aineet ja rouhittu suklaa, ja sekoita nopeasti tasaisesti.

Laita 1 rkl taikinaa muffinivuoan pohjalle, lisää teelusikallinen hilloa keskelle, ja laita vielä reilu ruokalusikallinen taikinaa hillon päälle.

Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Nyt olen laittanut muffinipellin hankinnan harkintaan, kuvassa on ainut suhteellisen hyvännäköinen yksilö (ja kaikkein pienin). Muut räjähtivät suorastaan noista paperisista yli, ja tällaista vahinkoa ei muffinipellin kanssa varmasti pääse käymään. Ensi kerralla ehkä sitten kauniimman muotoisia :)