(vakiofonttini katosi kun vuodatus.net vaihtoi kirjoitusalustaa, noh, mennään perusfontilla sitten prkl.)

 

Yum yum. Omena ja kaneli ovat lyömätön pari. Kun sekaan iskee vielä rapean kaurapinnan, niin kielihän siinä menee imellyksen mukana. Kaikille takuulla tuttu ja turvallinen omenapaistos isommassa koossa:

6-7 omenaa

kanelia ja sokeria

6 dl kaurahiutaleita

150 g sulatettua rasvaa (vegaaniseen versioon Sinistä Keijua)

1 ½ dl sokeria

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkele palasiksi. Itse tykkään kiinteistä, hieman happamista omenista, joten käytin vihreitä Granny Smithejä. Enkä usko, että kovin jauhoiset omenat tähän niin hyvin sopiikaan (mun mielestäni ne eivät sovi mihinkään).

Lado omenat uunivuokaan, lisää kanelia ja sokeria maun mukaan.

Satun pitämään kanelista, joten laitoin kanelisokeria, sekä vielä reilun tujauksen kanelia...

Sekoita kaurahiutaleet ja sokeri, lisää sula rasva, sekoita. Levitä omppujen päälle, ja pistä uuniin paistumaan 175-200 asteeseen, muhikoon siellä noin puolisen tuntia.

Kuvassa näkyy jo yksi ahne kauhakäsi viemässä herkkua, ennenkuin olen saanut edes säällistä kuvaa paistoksesta...

Maistuu erinomaiselta vaniljakastikkeen kanssa. Ei varmaan hullumpaa jäätelönkään kyytipoikana. Maistuu edelleenkin seuraavana päivänä, kun lämmittää hetken mikrossa, ja nauttii taas jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

... Siis JOS tätä sattuu säilymään seuraavaan päivään...