Joo, kaapissa oli pussillinen valmista tikka masala mausteseosta, joten päätin käyttää sen pois... Kehnostihan siinä meinasi käydä, kun kotona oli vähän heikosti aineksia, mutta suolapähkinäpussin ansiosta saatiin aikaiseksi....

PÄHKINÄINEN TIKKA MASALA

pussi tikka masala maustetta

sipuli

valkosipulia maun mukaan

kaksi kourallista suolapähkinöitä

pari tomaattia

kaalia

keltaista paprikaa

1 dl vettä

2 dl soijakermaa

 

Silvo vihannekset.

Satu Silvotuista Vihanneksista: Herra Paprika oli viimeinkin päässyt leikkuulaudalle rakastettunsa Emilie Kaalinpään kanssa. Mustasukkainen Henri Tomaatti seurasi vierestä rakastavaisten lempeitä hetkiä. Suutuspäissään Henri alkoi silpomaan, ja lopputulos ei ole kaunista katsottavaa...

Eikun siis, jatketaan: Kuumenna paistinpannulla öljyä, ja freesaa sipuleita ja valkosipuleita hetkinen. Lisää pähkinät.

Viattomat Pähkinät Pannulla.

Lisää rehut.

Musta alkaa tuntumaan, että mulla on joku pakkomielle näihin paistinpannukuviin... MUTTA siis pannulla pähkinöiden lisäksi kasviksia.

Paistele hetkonen miedolla lämmöllä. Lisää vesi, ja tikka masala-mausteseos. Sekoita hyvin, poristele viitisen minuuttia. Lopuksi lisätään vielä soijakerma, ja annetaan porista vielä pari minuuttia. Tarjoillaan esim. riisin kanssa:

Ja sitten pieni avautuminen keittopusseissa olevista riiseistä tähän loppuun.

Maailman turhin keksintö! K-kaupassa otin Pirkkaa käteen, thairiisiä, ja vasta kotona tajusin ruokaa laittaessani, että ei nyt hemmetti, näähän on näissä ihmeen keittopusseissa. AAARGH. Kilohinta noissa takuulla hipoo taivaita, ja riisinkeitto ei oikeasti ole vaikeaa, etenkin kun tekee sen hauduttamalla. Voi pyhä Vihtori, kuka älypää nämä riisipussit on keksinyt?!

Seuraavan kerran taidan ostaa riisini irtona Punnitse&Säästä-liikkeestä, niin ei pääse tällaisia vahinkoja enää käymään.

Niin, oliko nämä riisit käteviä käyttää? EI. Meinasin polttaa sormeni pariin otteeseen pussia avatessani.