Ystäväni kanssa saimme idean. Meidän on kehiteltävä täydellinen omena-laku-piiras. No, uskallan sanoa, että tehtävä suoritettu. Lakuaddikteille tämä piiras on ehdoton MUST.

Eli kokoonnuimme General Mauden luokse, ja Depeche Moden livetallennetta kuunnellessa syntyi tällainen kaunotar... Piiras on ison piirakkavuoan täyttävä herkku.

Tee ensin pohja:

n. 180 g margariinia

2 dl fariinisokeria

3-4 dl vehnäjauhoja

vajaa rkl soodaa

Nypi ainekset tiiviiksi taikinaksi käsin. Laita aluksi 3 dl vehnäjauhoja, ja lisää niitä pikkuhiljaa enemmän jos on tarpeen. Taikinasta pitää tulla kiinteä.

Ilkeä naama taikinassa o_O

Voitele ja korppujauhota piirasvuoka, ja painele taikina siihen. Reunoillehan nyt taikinaa on ihan turha kamalasti nostaa, kukaan jaksa sitä reunaa syödä...

Kyllä, se näyttää piparitaikinalta, mutta eihän se sitä ole...

Pohjaa esipaistetaan 200 asteen lämmössä 15 minuuttia.

Pohjan paistuessa valmistetaan kaurapäällys, sekä lakritsisisus.

Lakutäyte:

GoGreen Vispiä tölkki

100 g Kick-lakua

1 pussi Ekströmin Fresta vaniljakastikejauhetta

Sulata laku GoGreenin vispiin vesihauteessa. Jos käytät Kick-patukoita, pilko se paloiksi, mutta Makuuneissa ym. myytävät mini-Kickit menevät ihan sellaisenaan.

Kickit vesihauteessa. Sekoittele koko ajan, että lakut sulaa tasaisesti.

Lopputulos on vielä vähän löysää, joten jäähdyttele pitämällä kattilaa kylmässä vedessä niin kauan, että lakuseos on haaleaa. Sitten lisää vaniljakastikepussi vispaten:

"Minä kaadan, sinä vispaat, niinkuin tanssi tämä käy..."

Lopputuloksena ihanan lakritsainen, sopivan juokseva täyte.

 

Kaurapäällys:

100 g margariinia

2 dl kaurahiutaleita

1 dl fariinisokeria

Sulata pannulla rasva, lisää kaura ja sokeri, paistele kivaksi muruksi, ja anna jäähtyä.

Nannakauraa kuvassa.

Lisäksi tarvitset tietenkin noin 3 omenaa. Kuori ja lohko omenat.

Sitten kootaan piiras:

Jäähtyneelle, esipaistetulle pohjalle kaadetaan lakutäyte.

Ladotaan omenat mukaan...

Ripotellaan pinnalle hieman kanelia...

Ja lisätään hieman jäähtynyt kauraseos sormin päälle.

Laitetaan koko komeus uuniin paistumaan 200 asteeseen, 20-25 minuuttia on sopiva aika.

LOPPUTULOS:

Jokaisen lakuaddiktin unelma. Maistuu ihanalta ihan tällaisenaan, mutta vaniljakastikekin sopii erinomaisesti kyytipojaksi.

Suosittelen todellakin käyttämään tähän fariinisokeria, tavallisella voi tulla aika pliisua, ja tuo Kick-laku selkeästi vaatii luonnetta myös sokerilta... :P