Tänään innostuin pitkästä aikaa tekemään soijarouhepihvejä. Ne nyt on kuitenkin aina hyviä, ja valmistaminenkin sujuu suhteellisen vaivattomasti.

Tällä ohjeella tulee noin 6 pihviä, ja tarpeen mukaan taikinaa voi tehdä tietysti enemmänkin, jos on vaikka komppaniallinen populaa ruokittavana.

1 dl soijarouhetta

3/4 dl tummaa korppujauhoa (ei missään nimessä vaaleaa, epäonnistuu varmasti)

suolaa, pippuria, chilijauhetta, paprikajauhetta, grillimaustetta

2½ dl kiehuvaa vettä

1 rkl soijakastikett, HP-kastiketta, tai muuta vastaavaa

Sekoita soijarouhe ja korppujauhot sekä mausteet huolellisesti. Sekoita HP-kastike kiehuvaan veteen. Lisää soijarouheseokseen aluksi 2 dl vettä, ja sen jälkeen viimeinen NOIN puoli desiä vähän katsellen miltä taikina alkaa näyttää. Taikina ei saa olla missään nimessä kuivaa, koska silloin pihvit ei pysy kasassa. Liian kostea taikina ei myöskään pysy kasassa. Turvottele taikinaa noin vartti.

Turvonneesta taikinasta muotoillaan pihvejä kylmällä vedellä kostutetuin käsin:

"Ollaan raakoja".

 

Pihvit paistellaan paistinpannulla rapsakoiksi öljyssä.

"Hei me paistutaan!"

Ja nautiskellaan esimerkiksi kuvan osoittamalla tavalla pastan, kastikkeen ja salaatin kera:

Kastikkeena on vaalea aika perus rasvasuuruskastike.

2 rkl voita tai margariinia

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl kasvislientä

1-2 dl soijakermaa

pippureita, paprikajauhetta, suolaa

Ruskista rasva, lisää jauhot, sekoita niin että jauhot imeytyy rasvaan (tykkään käyttää tässä puuhaarukkaa tai semmoista rengasvispilää), varo ettei jauhot pala pohjaan. Lisää puolet kasvisliemestä, ja sekoita tasaiseksi ja paakuttomaksi, ja lisää sitten loppu liemi, kerma ja pippurit ja maun mukaan muita mausteita. Kiehauttele joitain minuutteja, ja valmista on. Sopii valehtelematta lähes kaiken kanssa Kieli ulkona