...eli Mustikka-nutella-muffinit

Pahoittelen kuvan huonoa taustaa. Tekaisin siis tämmöisiä mustikka-nutellamuffinsseja, joihin heitin vielä kaapista löytyneet Wiener Nougat-crushin jämätkin. Muffineista tuli todella violetteja, jostain syystä jäiset mustikat värjäsivät taikinan tehokkaammin kuin koskaan aiemmin... Mut violetti on kiva väri, joten ei hätää! Taikinasta tein mahdollisimman vähäsokerisen, koska mun mielestä näistä löytyy jo muutenkin makeutta aivan riittämin.

N. 12 kpl muffineja:

4 rkl soijajauhoa

8 rkl vettä

1-2 dl sokeria

½ dl öljyä

1 dl soijakermaa tms nestettä

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

mutsikoita

(Wiener Nougat-crushia)

Nutellaa (jos joku ei tiedä mitä se on, niin sehän on pähkinä-suklaalevitettä)

 

Sekoita vehnäjauho, vaniljasokeri ja leivinjauhe sekaisin. Vatkaa soijajauhoja, vettä ja sokeria hetki, lisää öljy ja soijakerma, sekoita nopeasti. Kaada sekaan kuivat aineet, ja halutessasi crushia. Sekoita nopeasti tasaiseksi, ja lisää varovasti jäiset mustikat.

Jaa puolet taikinasta muffinivuokien pohjalle, sitten teelusikallinen Nutellaa jokaiseen keskelle, ja laita varovasti taikinakerros vielä Nutellan päälle. Saamme ihanan imelän Nutellasydämen näihin ihastuttavan värisiin leivonnaisiin.

Paistellaan 200 asteessa semmoinen 15 minuuttia.

Itsehän laitoin näihin "liikaa" mustikoita, sikäli mikäli kun mustikoita voi olla missään liikaa... Realistisesti ottaen sellainen reilu desi kyllä riittää. Johtuneeko liiasta mustikasta sekin (violetin värin lisäksi), että näistä tuli nyt vähän hassun muotoisia?