Tänään olisi tarkoitus leipoa kakkua. Ajattelin tehdä suklaa-mansikkakakun, se kuulostaa aika hyvältä. Hirveästihän en ole kakkuja leiponut, mutta siinähän sitä harjoitusta tulee...

Tämän pohjan olen havainnut oikein hyväksi ja meheväksi, ja lisäksi se on vegaaninen:

8 rkl kylmää vettä + 4 rkl soijajauhoja (sekoita niin että jauho liukenee veteen)
150 g sulatettua margariinia (Sinistä Keijua jos vegaanisesti haluat)
2 dl soijamaitoa
3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl vehnäjauhoja

Vaahdota soijajauho-vesiseosta ja sokeria sähkövatkaimella noin viisi minuuttia (varsinaista vaahtoa tästä ei tule, mutta olen huomannut että pitkä vatkausaika vaikuttaa suotuisasti kakkupohjan rakenteeseen). Lisää sulatettu margariini, johon on sekoitettu soijamaito.
Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti. Paista pellillä tai kakkuvuoassa 175 astetta 35-45 minuuttia.

Suklaakakkuun käytetään 4,5 dl vehnäjauhoa ja 0,5 dl leivontakaakaojauhetta.

Pohjaan voi lisätä myös kuivattuja mansikoita, suklaarouhetta tms. maun mukaan.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Kuvia tulee, tarkemman täyteselostuksen kanssa sitten, kun itse kakku on valmis!

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Le Kakkupohja:

Ei mennyt ihan niinkuin suunnittelin; kun tulin kaupasta kotiin, niin havaitsin ettei leivontakaakaota olekaan, ja en jaksanut lähteä sitä sitten enää hakemaan. Kakkupohjasta sitten tulikin tuollainen suklaahippupohja, kun olin onneksi ostanut Taloussuklaa-crushia.

Väliin laitoin mansikoita, Flora Vispiä johon oli sekoitettu Taloussuklaa-crushia ja vaniljasokeria, sekä kostutus soijamaidolla, johon sekoitin vaniljasokeria.

Koristelu on mitä on. Nämä oli mun ensimmäiset pursotukset varmaan 15 vuoteen, ja kolmannet varmaan koko elämän aikana, eli ihastuttavan lapsenkengissähän tämä nyt on... Puhumattakaan sitten siitä, että pursotuspussi joka mulla on, on se takuulla halvin mitä kaupasta löytyy. Ja kun on kuuma, niin tottakai tuo kermavaahto alkoi sitten sulaa.Kermaahan oli liian vähänkin (luonnollisesti). Noh, ei auta valittaa :D. Päällä on siis tosi hienojen Flora Vispi-pursotusten lisäksi vielä lisää mansikoita, ja suklaalehtiä.


Ja sitten heitin vielä päälle loput Taloussuklaa-crushit, kun alkoi sattumaan silmään kakun pienoinen rumuus...

Kiirehän tämän kanssa myös tuli, nimittäin vieraat on varmaan ihan just oven takana...

Eipä siinä mitään, ei tästä voi tulla kuin ylöspäin. Kivaa oli kuitenkin sotkea!