Burrito-perjantai! Teki mieli jotain hyvää ja tulista ruokaa, joten päädyin burritoihin. Tarvitset:
reilu 1 dl maustamatonta soijajogurttia
suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja jotain yrttimaustetta
JA:
esim. jääsalaattia
JA
tortillalettusia
SEKÄ:
kastikkeen:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 dl soijarouhetta+kiehuvaa vettä ja mausteita
puolikas paprika
2 tomaattia
pussi valmista tacomausteseosta
purkki kidneypapuja chilikastikkeessa
n. 1 dl vettä
pari rkl tomaattisosetta
chiliä, chiliä, lisää lisää chiliä
Tee ensin jogurttikastike tekeytymään, eli yksinkertaisesti sekoita mausteet soijajogurttiin huolellisesti. Revi toiseen kulhoon jääsalaattia (tottakai muutkin salaatit käy, mutta tää on kivan rapsakkaa ja kestää vähän lämpöäkin).
Jääsalatti revittynä pienemmäksi ja jogurttikastike.
Sitten päästäänkin kastikkeen kimppuun.
Lisää soijarouheeseen mausteet ja kiehuvaa vettä niin paljon kuin imeytyy. Anna turvota 5 minuuttia.
Pilko tällä välin sipuli, paprika ja tomaatti. Valkosipulin tykkään raastaa suoraan pannulle miniraastimella.
Valkosipulit odottavat maltillisesti vuoroaan taustalla...
Kuumenna paistinpannulla öljyä, ja lisää sipulit, valkosipulit ja turvotettu soijarouhe.
Siinähän paistuvat...
Lisää tomaatit ja paprika, sekä tacomausteseos. Sekoita, ja lisää pavut, vesi ja tomaattipyree. Mausta chilillä vielä makusi mukaan. Sekoittele ja anna hautua 5-10 minuuttia.
Mukavan tulinen kastike on valmis!
Sitten itse asiaan: Lämmitä tortillalettua mikrossa pari sekuntia. Laita tortillalle kastiketta, jogurttikastiketta ja salaattia.
Ja kääräise rullalle, ja eikun vaan ääntä kohti!
Kai näitä jotkut ihan käsinkin syö, mutta itse suosin kyllä haarukkaa ja veitseä, ei mene homma ihan niin sotkuiseksi.
Samalla periaatteella voi tietenkin tehdä myös tacoja, eli tortillojen sijasta ostaakin tacokuoria, ei siinä sen ihmeellisempää :)
Kommentit